Plot: godina je 3592., i kako se čini uskoro bu izbio novi svemirski rat. Politička situacija je sve napetija; svi planeti i sustavi naseljeni s inteligentnim vrstama u dosada poznatom svemiru su, naime, podijeljeni u dva suprotstavljena geopolitička saveza: Sunčeva konfederacija i Astraidski pakt. Sunčeva konfederacija djeluje kao cjelovita država, koja se sastoji od više manjih država koje imaju određenu samostalnost. Astraidski pakt je savez petero planeta, koje nastanjuje pet različitih vrsta: Kseni, Alparidori, Solunijci, Krekete i Poh-Dun-Quini(opisat ću vrste u komentaru.) Dvije navedene strane se spore oko golemog asteroida koji se nalazi na samom rubu do tada poznatog svemira. Asteroid je bogat vrijednim rudama, te na njemu postoji nekoliko svemirskih rudnika u kojima rade roboti. U blizini toga asteroida se nalazi nekoliko planeta koji su politički neutralni, a zajedničkim dogovorom koriste asteroid, te zvijezda. Astraidski pakt i Sunčeva konfederacija nastoje pridobiti neutralne planete te se tako domoći asteroida,bi to ne samo diplomatskim putem veći spletkama i korupcijom.

Vi odaberite rasu(možete i izmisliti), a potom stvarajte priču svojim likom.
Ime-
Rasa-
Zanimanje/posao
Politička opredjeljenost-(možete biti i neutralni)
Izgled-
Oprema i oružje-
Talenti-
Smjestite svoga lika u gore navedeni plot, ne smijete ubiti tuđeg lika bez njegova dopuštenja.
06. jul 2018
Opis nekih rasa:
Kseni: ljudske visine, crne kože, duge kose, imaju 4 bradavice na prsima, a ženke 4 cice. Izuzetno snažna prsa, nitko im ne može konkurirati u boksu.

Alparidori-humanoidi s crvenom bezdlakom kožom, koja varira od tamnocrveno-smeđe do kričavo crvene. Ozbiljna su rasa, nemaju nikakav smisao za humor i zabavu, život im se svodi na rad i spavanje, a to ima je omogućeno posebnim metabolizmom. Prosječne visine kao i čovjek.
06. jul 2018
Solunijci- izuzetno inteligentna humanoidna rasa slabe tjelesne konstitucije, niskog rasta do 150cm, blijede ili bijele kože. Njihov je planet najudaljeniji od zvijezde Astraide, hladan te ne podnose veliku svjetlost i toplinu.

Krekete- dvonožna bića koja hodaju i na četiri noge, imaju tupe kandže, zelenu kožu i prorijeđeno krzno, ali ipak nose malo odjeće. Dugo vremena su smatrani glupim zvijerima, no to su zapravo inteligentna bića, no ne toliko inteligentna kao ostale rase, pa nemaju svemirskih brodova već koriste tuđi prijevoz. Snažni, brzo trče, glava im je slična medvjeđoj.
06. jul 2018
Poh-Dun-Quini-humanoidna rasa visoka oko 2 metra, jake mišićave građe, svjetlosmeđe kože slične ljudskoj, samo bez dlaka osim na glavi. Eksperti su u borilačkim vještinama, imaju najrazvijenije oružije u Astraidskom paktu, no fale im resursi kako bi održali gospodarstvo, stoga skupo prodaju oružije drugim planetima kako bi pribavili sirovine. Otporni na većinu bolesti.

Sve navedene rase imaju po nekoliko različitih jezika i dijalekata. Ostale vanzemaljske vrste sami izmislite.
06. jul 2018
Ime- Rawram
Rasa- Kreketa
Zanimanje/posao- farmer
Politička opredijeljenost- Astraidski pakt
Izgled- kao i gore opisani krekete, samo kaj je malo mršavije građe
Oprema i oružije- jednostavna smeđa odjeća slična bluzi, čvrsti drveni višenamjenski štap, praćka
Talenti- može dugo trčati, vješto pliva, dobar je u borbi štapom, dobro poznaje biljke, životinje i općenito okoliš
06. jul 2018
Rawram je okopavao svoj vrt kada je začuo urlik životinje u daljini. Pretpostavio je da je neka zvijer napala susjedovu stoku na ispaši te je zgrabio štap i otrčao do susjeda. Šumska svijer je zaklala kaspansku kobilu te krenula prema susjedu. Rawram je krenu zamahivati štapom prema zvijeri koja se uplašila i pobjegla. "Hvala susjed! Odvest ću te u onaj bordel na svojbračun za ovo!"
-"Držim te za riječ! Ali samo ako bude Ksenijki, njihove četverostruke cice su vrh!"
06. jul 2018
Bonaparte
Bonaparte
Previše čitanja
07. jul 2018
Ma daj, sigurno je zanimljivije i kraće od lektira kaj ih čitaš u školi..
10. jul 2018
Bonaparte
Bonaparte
Ja volim čitat knjige, ali ne baš lektire...
Ne razumijem ovaj tekst ni 2%
11. jul 2018
Radnja započinje In medias res, zato je malo zbunjujuće.
12. jul 2018
ako želiš poslati poruku u tu temu, učlani se ili prijavi
Unesi link na sliku
Primjer: https://www.stranica.com/slika.jpg